Det finns flera fördelar med catering av mat, även om det gäller en privat fest. För det första slipper man som värd tänka på handling, recept och annat som måste kommas ihåg. Man behöver heller inte stå i köket hela dagen under festens gång. Maten kommer serverad, fint upplagd och i många fall kan man dessutom få den värmd på plats av cateringpersonalen.

Professionella uppläggningar

När man beställer catering kommer maten professionellt upplagd på serveringsfat, brickor och annat. Det gör att maten ser fräsch och inbjudande ut. Under tiden maten levereras kan man som värd mingla med gästerna och se till att de har det bra. Om man behöver lite extra tid för att förbereda andra saker kan man också ta tillfället i akt.

Som värd har man ofta fullt upp under dagarna innan en fest. Det ska dekoreras, eventuella övernattningar ska ordnas, med mera. Då kan det vara skönt att maten löser sig på annat håll. Man bör räkna med att annars få lägga flera timmar på förberedelser och tillagning. Dessutom är risken stor för att man köper för mycket eller för lite av något. Många gånger blir det faktiskt dyrare att själv laga maten och handla till den, än att i god tid förbereda ett cateringföretag på vad som önskas. Dessa har också ofta färdiga menyer med allt från mingelrätter, till förrätter, huvudrätter, efterrätter och drinkar. Det kan vara bra att känna till att man ofta också kan beställa allergianpassad mat av ett cateringföretag. De är experter på att veta vilken mat som passar att ersätta annat med och som värd slipper man köpa in andra produkter för att kanske bara laga någon enstaka portion.

dukning och uppläggning

Slipp oro över matlagningen

Även om alla privata fester inte är så stora blir det ofta mer folk än på en middag. Om man känner sig lite ringrostig i köket kan det vara skönt att lämna över maten till någon annan.